Шокохолик ли сте ? – Тест

Шокохолик ли сте ? – Тест

Вярно или невярно :


1. Често копнея за шоколад.
2. Любимата ми храна има шоколад в нея.
3. Понякога имам период на преяждане с шоколад и изяждам цяла кутия шоколадов сладолед, пакет шоколадови бисквити, голяма част от шоколадова торта или голямо количество шоколадови бонбони.
4. Само за жени : Копнея за шоколад точно преди месечният си цикъл.
5. Изглежда ям повече шоколад през зимата и в резултат на това качвам килограми през студените месеци.
6. Стигал/а съм много далеч, за да намеря любимото си шоколадово лакомство ( напр. да карам няколко километра встрани от пътя си, да харча пари ,които не мога да си позволя).
7. Обикновено ям шоколадови сладки, когато няма други хора наоколо, и дори крия празните опаковки, така че другите да не знаят какво съм ял/а.
8. След като ям шоколад се чувствам виновен/а и съм ядосан/а на себе си.
9. Само видът или миризмата на шоколад ме карат да го желая.
10. Мисля, че съм безнадежден романтик ; влюбвам се лесно и не мога да се наситя на романтични филми и книги.
11. Най – хубавото нещо в шоколада е неговият прекрасен вкус.
12. Ако се озова на самотен остров, едно от нещата,които бих искал/а да имам в запасите си, е шоколад .
13. Живота без шоколад не би бил много забавен.
14. Последният път, когато скъсах с половинката си, бях депресиран/а в продължение на дни и ядох повече шоколад заради това.
15. Наистина изглежда , че копнея повече за шоколад по празниците .
16. Всеки път, когато отхапя от шоколада, губя контрол над апетита си и искам да изям всяко парченце шоколад, до което мога да се добера .
17. Забелязвам, че се чувствам много добре, когато ям шоколад. Тогава е моята връхна точка.
18. Другите се шегуват с мен или коментират, че аз изглежда харесвам шоколад повече от „нормалните хора „.
19. Понякога ям шоколад, за да ободри,когато съм депресиран/а или уморен/а.
20. Имам прекрасни спомени от детството, свързани с яденето на шоколад.
21. Като говорим за детство , като дете се криех, когато ядях шоколад. Никога не позволявах на родителите или братята и сестрите си да разберат, че ям шоколадови десерти.
22. Изглежда успявам да поддържам килограмите си, докато не дойдат зимните празници. Тогава просто има твърде много шоколад около мен и винаги надебелявам.
23. За мен колкото по-шоколадово е на вкус нещо, толкова по-добре. Винаги избирам „двойно шоколадов“ сладолед , вместо млечен или ванилов.
24. Обикновено мисля за шоколад като за “ лоша“ храна – лош за теглото ми , лош и за здравето ми – но е толкова вкусен, че си позволявам да съм “ лош/а “ и да хапна за малко.
25. Не понасям вкуса на рожков. За мен това е фалшив шоколад.
26. Когато майка ми ме питаше каква торта искам за рождения си ден, аз винаги молех за шоколадова торта с шоколадова глазура.
27. Обичам шоколад повече от всеки друг в семейството ми.
28. Имам шоколадови “ връхни точки “ ; така харесвам определен вид шоколад и ям само от него, докато не ми омръзне . След това избирам друг вид , докато и той не ми омръзне .
29. Изглежда преяждам с шоколад само когато съдържа рафинирана захар, като например десертно блокче, торта или сладолед. Не ми се яде шоколад, когато имам шоколадови бонбони , мляко или замразен йогурт без захар.
30. След спор с партньора ми обикновено копнея за шоколад.
31. Чувствам се щастлив/а и развълнуван/а точно преди да изям любимият си шоколадов десерт.
32. Ако другите знаеха колко шоколад ям, щях да се чувствам засрамен/а -дари унижан/а.
33. За мен шоколадът е чувствена храна. Забелязал/а съм , че консистенцията и вкусът на шоколада възбужда сексуалните ми желания.
34. Когато отивам на кино, предпочитам да ям шоколадови бонбони пред пуканки.
35. Ако любимият ми човек донесе любимият ми шоколадов десерт у дома ( сладолед , бонбони , бисквити и т.н. )не мога да не разглеждам това като знак за любов.
 

Пребройте отговорите Вярно и вижте в коя категория спадате :

  • От 0 до 10 – Може да се наслаждавате на шоколада от време на време, но вие не сте шокохолик. Може да вземете шоколад или да го оставите и когато си поръчвате фунийка сладолед или замразен йогурт, вие често си поръчвате с ванилов или плодов вкус. Когато ядете сладки, те често са различни от шоколадовите вкусове. С други думи шоколадът наистина не е толкова важен за вас . Може да познавате или да обичате шокохолик обаче , за вас цялата тема за шокохолизма може да е мистерия или шега.
  • 11 до 20 – Вие сте “ шокохолик на границата“ – тоест обичате шоколад много, но все пак целият ви живот не се върти около него. Вместо това вероятно сте забелязали , че шоколадът е нещо, на което се наслаждавате на чести интервали, може би защото някой го е донесъл на работа или в дома ви. Не бихте отказали, ако ви го предложат , но и не бихте нарушили диетата си заради него.
  • 21 до 29 – Вие определено сте шокохолик и го знаете. Предпочитате шоколада пред всеки друг вкус и не бихте си и помислили да поръчате ванилов сладолед. Може да обиколите целият град , за да си набавите любимият шоколадов десерт, дори и когато нямате достатъчно време или пари. Ядете шоколад, за да празнувате в хубавите мигове, както и за да се успокоите в лошите. По време на определени периоди от живота ви, вие се чувствате неконтролируеми около шоколада, като алкохолик до алкохол, и има много случаи, когато не можете да спрете да ядете шоколадови бонбони или бисквити пред вас. Вие знаете, че сте пристрастени към шоколада, най – малкото на психично ниво, и мразите диетите, защото те ви карат да се откажете от любимата си храна.
  • От 30 до 35 – Вие сте “ върховният шокохолик “ – пристрастени сте и живеете за вкуса и мириса на шоколад. Копнеете за него и ядете шоколад всеки ден, дори и няколко пъти на ден. Планирате деня си така, че да имате време да спрете до магазина, за да си набавите любимия шоколадов десерт. Другите вероятно се шегуват с вас за вашата шоколадова мания, но вас не ви интересува – поне не достатъчно, за да спрете да го ядете. В миналото сте се заклевали да не го доближавате, но наистина си мислете, че е загубена битка и сте безнадеждно неизличими шокохолици.

Следва : Какъв тип шокохолик сте?………….
Източник : Дорийн Върчу – “ Постоянният глад „