Подсъзнателните лоялни фамилни връзки

Подсъзнателните лоялни фамилни връзки

Фамилната лоялност е невидимo и несъзнателно чувство на задължение към прародител или към семейството, което ни кара да повтаряме поведението им, върху това поведение ние обикновено нямаме контрол. Унгарският психиатър Иван Босзромени Наги, който заедно с Гералдин. М. Спарк, публикува книгата “Невидими лоялности“. Босзромени Наги казва че нарушенията, заболяванията и проблемите на хората идват от несъответствие между даване и получаване в рамките на семейната среда.
Няма значение, дали това лице е починал или е жив. Няма значение дали този човек ни е бил приятен или неприятен, дали сме имали контакт с него или не. От семейна лоялност към този човек повтаряме неговото поведение.
Например, една жена е била нещастна в любовта и дъщерите й повтарят същото нещастие. Посланието на лоялност е: ако майка ми не е била щастлива, ние нямаме право да бъдем щастливи. Един човек умира преждевременно и някой, може би ще пострада или ще умре на годишнината на смъртта му десетилетия по-късно. казва се Синдромът на годишнината.
ТВОЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ ЗНАЕ
Нашето подсъзнание помни абсолютно всичко за родословното дърво до седмо поколение, семейни истории, тайни, истини, лъжи, това което е било скрито от един или повече членове на семейството, на което не се е обърнало внимание, това, което е било скрито или забравено. Ако е имало престъпления, самоубийства, дезертьорство, изневери, предателства, изнасилване, смърт, нараняване сериозно уврежда и съсипва достойнството на членовете на нашият род. Подсъзнанието ни знае всички тези истории.
Наистина ли смяташ, че всичко, което живееш, чувстваш и изпитваш е твое?
Много болести са резултат от една позната болка, която трябва да се лекува. Сексуалното пристрастяване може да е компенсация на сексуална репресия на един от вашите родители, баби или дядовци.
Хроничното заболяване, често е симптом на емоционална болка, изразена или нерешена някъде в родословното ни дървото.
Общо взето, имаме голяма лоялност, сляпа любов към тези, които са ни дали живота, дори и ако ние ги мразим, не говорим с тях, или връзката ни е далечна. Един „мъченик“ или много страдащ и принасящ се в жертва член на семейството в действителност може да упражнява голям контрол над останалите членовете на семейството си, като ги кара да се чувстват виновни и не им позволява да се освободят от влиянието му. Понякога жертвите имат много по-голяма власт в семейството от взискателните, властни и крещящи роднини.
Правилото на Дълг
Това което в едно поколение е останало нерешено, подсъзнателно ще се предаде на следващото, което ще се опита да го разреши; така че ще бъде като негова отговорност. Налице е трансгенерационално предаване на семейни проблеми. Понякога се създава верига от трудни или трагични съдби.
Нерешените въпроси на семейни системи в предишните поколения и несправедливости извън системата на семейството може несъзнателно да засегнат живота на семействата изразяваща се в един или няколко членове на семейството като необясними заболявания, самоубийства, депресии, проблемните отношения, физически и психически разстройства, трудности при намирането на партньор, за да просперира икономическият успех в живота, натрапчиво поведение и така нататък.
Например: дете, родено след аборт на друго дете. Майката е била твърдо решена да забременее, но след това решава да прекъсне преждевременно бремеността си. Прави го съзнателно или несъзнателно. Няколко години по-късно ако има друго дете и му поставя същото име което беше замислила за нероденото си дете. Второто дете ще носи информацията  за смъртта на нероденото.
Вероятно лоялно, несъзнателно, носейки тази информация на мъртвия си брат то винаги ще се чувства, че нещо му липсва, че не е цялостен ще чувства винаги меланхолия, тъга или ще има само разрушително поведение.  Несъзнателно ще чувства че няма право на живот …
“Какво право имам да живея, ако друг е починал а аз съм се родил?“ И ако той не плати дълга, неговите потомци ще го платят.
Какво можете да направите, ако подозирате или знаете, че имате семейна лоялност към даден предшественик от рода ви?
За да се оправите семейни връзки от решаващо значение е да опознаете историята на родословното ви дърво, с най-големи детайли: Трите имена, дати на раждане и смърт, както и аборти или възможни скрити семейни тайни, които в крайна сметка се повтарят в живота на следващите поколения. Абортите са изключително важни. Един живот който не успял да се осъществи винаги носи своите последствия за нас и за другите. Ако живеете с чувство за вина, трябва да се направи един дуел(символичен), като дадете нужното място на починалото дете в вашето семейство и да не позволявате на вашата енергия да се срине от гняв и тъга.
Източник : https://www.vilimarinova.com/single-post/2017/01/30/