Искам да променя живота си – от къде да започна?

Искам да променя живота си – от къде да започна?

 Чувстваш ли се объркана от цялата информация за личностно развитие, която си прочела и курсовете, които си посетила? Искаш да промениш живота си, а не знаеш от къде да започнеш?
Аз също се чувствах много объркана в един период от живота си. Колкото повече книги четях, гледах разни курсове и анализирах всяка ситуация, толкова повече в главата ми ставаше каша и не виждах никаква промяна. Виждам също и колко хора, се чудят от къде да започнат, как се губят в безкрайната информация и получават незадоволителни резултати.
За да променим живота си, трябва да видим какви убеждения сме приели за истина, защото точно от тях е изграден нашият живот, те са основата. Всеки от нас има убеждения на 4 нива.Това са същинско /това е което сме приели за истина, като сме били деца/, генетическо/ тук е събрана информацията от 7 поколения в рода ни назад/, историческо/тук идват убеждения от минали животи и груповото съзнание/  и душевно ниво.
И за да осъществи пълна промяна,човек трябва да работи над същинско, генетическо и историческо.
А защо убежденията  са толкова важни, моля натиснете тук 
1 . Първото и най-важно,с което трябва да започнем  е ,разбира се ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ. Тя идва от отношенията с родителите ни, защото,чрез тях ние се научаваме да обичаме и да бъдем обичани. Ще цитирам  Лиз Бурбо от  книгата и „5-те травми, които пречат да бъдеш какъвто си“, че :

„Ролята на родителя от същият пол, като нашият е да ни научи да обичаме, да се обичаме и да даваме обич. Родителят от противоположният пол, ни учи да бъдем обичани и да получаваме обич“.

Разбира се, за да се обикне човек изисква време, особено ако цял живот е живял с омраза и ненавист към себе си. Въпросът е как да се обикнем? – само с утвърждения в огледалото „Аз обичам себе си“, „Аз приемам себе си“ и др.,резултат много трудно ще постигнем. Аз опитвах години така и резултата ми беше, почти нулев. Първо трябва да разберем, защо не обичаме себе си. Ще трябва да се върнем  назад в нашето детство, ще трябва да преминем през болката и през всичко, което сме забравили, ще трябва да премахнем маската, която сме си сложили и да станем отново уязвими. Ще има болка, ще има и сълзи, когато преминаваме през това, но после ще настъпи покой и осъзнаване, че това което сме преживели, ни е превърнало в прекрасният човек, който сме в момента. И след осъзнаването, ще започнем да заявяваме своите граници, ще започнем да казваме „Не“ на хора и ситуации, ще започнем да обръщаме повече внимание на себе си, ще станем по състрадателни към себе си и към другите и  ще допускаме чудесата в живота ни, защото ще знаем, че  ги заслужаваме.
За любовта към себе си и травмите, които носим от детство , моля натиснете тук
2. Следващотокоето можем да направим е да работим с нашият Род, защото човек отработва както и лична ,така и родова карма.
Според Берт Хелингер в Рода има закони, които трябва да бъдат спазвани.
1. ЗАКОН ЗА ПРИНАДЛЕЖНОСТТА
Всички членове на нашето семейство имат еднакво право на принадлежност. Всички, които някога са принадлежали на семейството (или на която и да е система), даже за кратко време, в това число неродените деца имат еднакво право на принадлежност към това семейство.
 1.1. Как ние отказваме правото на някой да принадлежи? (осъзнато или неосъзнато) По принцип е неосъзнато или движено от съвестта на семейството, съвестта на нашата обща душа.
Примери за това:
– Жена умряла при раждане. За нея е тежко да се споменава и по такъв начин за нея няма дължимото място в душата.
– Убийство на член от семейството – това е най-явният пример. И най–разпространения се явява аборта. Независимо от обстоятелствата или оправдания за това в душата на убиеца, преди всичко майката това има далече водещи последствия. Такива последствия има и за останалите членове на семейството.
– Друг вид изключване е когато дават дете за осиновяване. Или когато дете от други отношения го укриват, така го изключват. Това работи и при тайно направени аборти.
Изключване на член от семейството поради срам. Например дете със сериозни отклонения или член от семейството, приел друга вяра и обвинен в това. Или в семейството е имало човек, който е водил „неправилен” образ на живот – алкохолик, наркоман, престъпник, крадец. Хората са склонни да „зачеркват” тези хора и по такъв начин го лишават от правото на принадлежност в това семейство.
 1.2. Какви последствия има при отказ за принадлежност в семейството?
При семейните констелации се проявява кой има право на принадлежност и длъжен да признат като пълноправен член. Към системата принадлежат не само членове на семейството, а и други хора.
Ние всички се раждаме в една обща душа, в духовно поле, което делим с нашето семейство. Тази душа се разпростира далеч от нашето тяло и е дълбоко свързана с нас всички.
Тази обща душа винаги се грижи за своята цялостност. Тук цялото има предимство пред личното, затова, там където има изключен член от семейството има движение в посока на връщане на изключения или забравения обратно на неговото принадлежащо място. До този момент него ще го „замества” друг член от семейството, неосъзнавайки това. Изключеният обръща по такъв начин вниманието върху себе си чрез другия член от семейството. Този другия също се чувства изключен.Той взема всички чувства и симптоми на изключения и в крайна сметка неговата съдба.
 Силните чувства също имат последствия. Например, бабата е преживяла живота си като си е затваряла очите за изневерите на мъжа си. Тя не си е позволила да преживее обидата и злобата към мъжа си, искайки да съхрани семейството си. Като последствие може внучката да си задава цял живот въпроса защо изпитва невероятна злоба към мъжете.
 2. ЗАКОН ЗА ЙЕРАРХИЯТА
Вторият закон, чийто нарушаване води до болести и стои на пътя на успеха в живота, това е нарушение на йерархията „по-рано” и „по-късно”. Този ред позволява всеки от нас да заеме определеното си място в семейството, което му се полага.
В нашата култура този закон за йерархията в добре изкривен от съзнанието. В голяма степен се осланя на личната свобода и правото на избор, съгласно собствените представи. И колкото повече се игнорира, толкова по-мащабни последствия има, които са решаващи за успеха, неудачите и често за живота и смъртта. Преди всичко, защото се явява облечен в любов. Но тук става дума за тази любов, която масивно нарушава йерархията и по такъв начин срива фундамента на успех и здраве.Родителите започват семейството като двойка. Те двамата заемат първо място по отношение на децата си и никой не може да оспори това им право. Първородното дете е с преимущество пред второто, независимо от пола.
 3. РАВНОВЕСИЕ МЕЖДУ „ДАВАМ” И „ВЗЕМАМ”
Законите „вземам” и „давам” са обусловени от нашата съвест. Тя служи на равновесието „давам” и „вземам” и взаимообмена в нашите отношения.. След като вземем или получаваме нещо от някого, ние се чувстваме задължени да му дадем нещо в замяна, то нещо равностойно. Това значи, че ние се чувстваме в дълг пред него, докато не му дадем нещо съответстващо и да погасим дълга. След това се чувстваме пред него отново невинни и свободни. Тази съвест не ни остава в покой, докато не уравновесим равновесието.. Всички движения на съвестта ние усещаме като вина и ненавист за която и да е област на живота. Тук ще се ограничим в сферата „вземам” и „давам”.
Да вземаш и даваш с любов
Как да  разбера дали имам слаба връзка с него?Песимистично отношение на членовете на Рода – Постоянни кавги между родители, деца, роднини. Няма взаимно уважение между членовете,децата не приемат родителите си.Рядко или изобщо не се раждат деца в семейството  А родените са слаби и често боледуват. Хронични наследствени заболявания. Членовете на Рода живеят малко.В семейната история съществуват постоянни конфликти между съпрузи, много разводи или самотни хора.Склонността на членовете на рода към насилие (особено физическо) и различни зависимости (включително алкохол и наркотици).В момента има различни начини да засилите връзката си с Рода и да изчистите повтарящите се ситуации. Може да се направят констелации, да посетите специалист, който работи с родови модели, а ако сте упорити и имате желание, сами може да намерите нужната информация. Най-малкото, което можем да направим е да потърсим информация за всеки член на нашият Род, да покажем своето уважение към тях, защото благодарение на тях, ние сме тук. Може да си направите Родословно дърво или Генограма /тя е подобна на Родословното дърво, но тук за всеки се записва по подробна информация и по лесно  се вижда  какви програми се повтарят в Рода/.
Тук може да намерите още информация за Рода
3. Друго което,можем да направим е да се върнем още по назад, в миналите си животи. И да видим  какво имаме да отработваме, кои страхове носим с нас оттогава, какво имаме да научим в този живот.. Преди време попаднах на една прекрасна книга на  Жан Спилър  „Астрология на душата „, в нея много подробно е описано какви сме били, на какво трябва да обърнем внимание в този живот, какви са талантите ни, на кои качества трябва да се научим и др. Според датата на раждане, човек попада в определен Северен Лунен възел.
Кликнете върху възела, в който попадате.
Северен възел в Овен 9 декември 1911 до 6 юни 1913 ; 8 юли 1930 до 28 декември 1931  ; 27 януари 1949 до 26 юли 1950 ; 20 август 1967 до 19 април 1969 ; 7 април 1986 до 2 декември 1987 ;26 декември 2004 до 21 юни 2006  ; 18 юли 2023 до 11 януари 2025  ;4 февруари 2042 до 18 август 2043
Северен възел в Телец – 24 март 1910 до 18 декември 1911;29 декември 1928 до 7 юли 1930 ;3 август 1947 до 26 януари 1949; 20 февруари 1966 до 19 август 1967 ;12 септември 1984 до 6 април 1986 ;14 април 2003 до 25 декември 2004; 19 януари 2022 до 17 юли 2023 ;11 август 2040 до 3 февруари 2042
Северен възел в Близнаци – 28 септември 1908 до 23 март 1910 ;17 април 1927 до 28 декември 1928 ;14 декември 1945 до 2 август 1947 ;26 август 1964 до 19 февруари 1966 ;17 март 1983 до 11 септември 1984 ;13 октомври 2001 до 13 април 2003 ;5 май 2020 до 18 януари 2022 ;10 февруари 2039 до 10 август 2040
Северен лунен възел в Рак – 31 март 1907 до 27 септември 1908 ;27 октомври 1925 до 16 април 1927 ;12 май 1944 до 13 декември 1945 ;24 декември 1962 до 25 август 1964 ;25 септември 1981 до 16 март 1983 ;10 април 2000 до 12 октомври 2001 ;7 ноември 2018 до 4 май 2020 ;30 май 2037 до 9 февруари 2039
Северен възел в Лъв – 19 септември 1905 до 30 март 1907 ;24 април 1924 до 26 октомври 1925 22 ноември 1942 до 11 май 1944 ;11 юни 1961 до 23 декември 1962 ;13 януари 1980 до 24 септември 1981 Лъв;21 октомври 1998 до 9 април 2000 ;10 май 2017 до 6 ноември 2018 ;30 ноември 2035 до 29 май 2037
Северен възел в Дева –16 януари 1904 до 18 септември 1905 ;24 август 1922 до 23 април 1924 ;25 май 1941 до 21 ноември 1942 ;16 декември 1959 до 10 юни 1961 ;6 юли 1978 до 12 януари 1980 ;26 януари 1997 до 20 октомври 1998 ;12 ноември 2015 до 9 май 2017 ;4 юни 2034 до 29 ноември 2035
Северен възел във Везни – 22 юли 1902 до 15 януари 1904 ;8 февруари 1921 до 23 август 1922 ;13 септември 1939 до 24 май 1941 ;17 юни 1958 до 15 декември 1959 ;8 януари 1977 до 5 юли 1978 ;1 август 1995 до 25 януари 1997 ;19 февруари 2014 до 11 ноември 2015 ;2 декември 2032 до 3 юни 2034
Северен възел в Скорпион – 22 Януари 1901 до 21 юли 1902 ;16 август 1919 до 7 февруари 1921 ;4 март 1938 до12 септември 1939 ;5 октомври 1956 до 16 юни 1958 ;11 юли 1975 до 7 януари 1977 ;2 февруари 1994 до 31 юли 1995 ;30 август 2012 до 18 февруари 2014 ;21 март 2031 до 1 декември 2032 ;15 декември 2049 до 28 юни 2051
 Северен възел в Стрелец – 10 Май 1899 до 21 Януари 1901 ;14 февруари 1918 до 15 август 1919 ;15 септември 1936 до 3 март 1938 ;3 април 1955 до 4 октомври 1956 ;28 октомври 1973 до 10 юли 1975 ;2 август 1992 до 1 февруари 1994 ;4 март 2011 до 29 август 2012 ;24 септември 2029 до 20 март 2031 ;12 април 2048 до 14 декември 2049
Северен възел в Козирог – 1 юни 1916 до 13 февруари 1918 ;9 март 1935 до 14 септември 1936 ;10 октомври 1953 до 2 април 1955 ;28 април 1972 до 27 октомври 1973 ;19 ноември 1990 до 1 август 1992 ;22 август 2009 до 3 март 2011 ;27 март 2028 до 23 септември 2029 ;19 октомври 2046 до 11 април 2048
Северен възел във Водолей – 4 декември 1914 до 31 май 1916 ;25 юни 1933 до 8 март 1935 ;29 март 1952 до 9 октомври 1953 ;3 ноември 1970 до 27 април 1972 ;23 май 1989 до 18 ноември 1990 ;19 декември 2007 до 21 август 2009 ;27 юли 2026 до 26 март 2028 ;19 април 2045 до 18 октомври 2046 
Северен възел в Риби – 7 юни 1913 до 3 декември 1914 ;29 декември 1931 до 24 юни 1933 ;27 юли 1950 до 28 март 1952 ;20 април 1969 до 2 ноември 1970 ;3 декември 1987 до 22 май 1989 ;22 юни 2006 до 18 декември 2007 ;12 януари 2025 до 26 юли 2026 ;19 август 2043 до 18 април 2045
Моля, ако ви е харесала и ви е била полезна информацията, споделете я с други хора !
Използвани материали – www.constellationsbg.com