Имаш толкова пари, колкото позволява подсъзнанието ти

Имаш толкова пари, колкото позволява подсъзнанието ти

Какво мислиш за парите?  Смяташ ли, че те са мръсни,  никога не стигат и не растат по дърветата? Мислиш ли, богатите са лоши и измамници и, че с честен труд нищо не се постига? Какви чувства предизвиква тази снимка в теб?
  Нека започнем първо с значението на думата пари.
Какво означават парите? – Метални или книжни знаци, с които се измерва стойността на стоките и труда.
  Следователно, чрез парите ние оценяваме нашата стойност. В своята същност парите са енергия и съгласно Закона за привличането, ние ги привличаме или отблъскваме според нашата енергия. Ако имаме негативно отношение към тях, ще ги отблъснем, а ако нямаме ги привличаме. Отношението е съвкупност от убеждения. А те са основата върху която е изграден живота ни.
  Моля, ако някой не е прочел статията https://katyapetrova.eu/ubezhdeniyata-i-chuvstvata-zastho-sa-vazhni/
   Но откъде се създава това отношение / убеждения към тях?
Една част идват от детството ни, децата до 7 годишна възраст са в хипногенно състояние, мозъкът им работи в Тета честота и попиват всичко, което чуят и видят. Ако като малки сте виждали как родителите ви са се карали заради пари, най-вероятно сте ги свързали с нещо лошо, ако родителите ви са били обикновени работници и са ви говорили че богатите са мошенници и измамници,и с честен труд нищо не  се постига, то и вие ще сте си създали това мнение. Убеждения от типа „Парите са мръсни.“, „Парите не растат по дърветата“, „Богатите са лоши.“ и др. са от тогава.
  Ако ви е интересно да откриете какви убеждения сте запаметили в подсъзнанието си, моля изтеглете безплатната ми книга – Защо промяната е трудна и как да открия убежденията, които ми пречат? + Тест, която се намира на началната страница на сайта.
   Другата част от убежденията свързани с парите идват от рода ни. Ние сме свързани с 7 поколения преди нас, то е закодирано в нашата ДНК, това са 250 години. Може да си представите за толкова години, рода ни през какво е минал, особено тук в България – турско робство, комунизъм. Това са все години през които нашите предци са били убивани, крадени или те самите са се самоубивали заради пари.
  Ако например, някой ваш роднина е бил убит, защото е имал много пари, той може да ви е оставил убеждението “ Ако имам пари, ще ме убият.“ или „Опасно е да имам пари.“
Слез като знаем откъде сме придобили това отношение към парите, следва да разберем как да го поправим. Какво може да направим?
Първо трябва да преосмислим нашето отношение към парите – обичаме ли ги или ги мразим, какви чувства и емоции предизвикват в нас те.
 После да видим отношението ни към нас самите – Чувстваме ли се достойни и заслужаващи да имаме пари и да бъдем богати? Как оценяваме себе си и труда, който полагаме – задоволяваме ли се с малкото?
 След като сме отработили тези отношения следва да си поставим цели – ясни и точни и да ги следваме.
Преди години бях чула, че човек има толкова пари, колкото обича себе си и си мислех, че това са пълни глупости. Но с годините установих, че наистина колкото повече обикваш и оценяваш себе си, толкова повече се подобрява стандарта ти и парите  се увеличават.
Сега ще ви предложа едно упражнение на Дорийн Върчу за привличане на изобилие.
Нужно ви е някаква банкнота / ако може да е с по-голям номинал, ще е по-добре, но ако нямате и друга ще свърши работа/, лист и химикал.
    1. Вземете банкнотата/ вземете листа и химикала/, успокойте се и си свържете с вибрацията на парите. Вземете я в ръце и я погледнете.
    2. Запитайте се “ Как ме кара да се чувствам?“ Запишете всичко, което ви дойде на ум, реакции на тялото, образи, думи.
   3. След това се запитайте “ Как се отнасям към парите?“ и запишете всички мисли, чувства и образи, които се появяват.
  4. После се запитайте „Как мога да имам повече от тази банкнота?“ и се вслушайте в отговора.
    5. Поучете се от това свое преживяване.
Аз бих ви посъветвала, след като сте записали всичко, което сте видяли и усетили, потърсете убежденията, които сте създали, за да може да ги промените.